Estetik boyun germe ameliyatı, gıdı olarak adlandırdığımız çene altı bölgesinin, yaşın ilerlemesiyle yavaş yavaş sarkmaya başlamasının sonucunda ihtiyaç duyulan boyun germe ameliyatları arasında yer alır.
Boyun Germe Estetiği Ameliyatı - Trambolin platizma plasti
Yeni teknik, boyun kaldırma sözü trambolin platizma plasti (TPP) özellikle konumlandırma yoluyla yeniden gerginlik görevi vermektedir.
Estetik boyun germe operasyonu tek başına olduğu gibi yüz germe operasyonu ile birlikte de uygulanabilir.
Yeni teknik, boyun lift gerdirme, boyun kas ve "güçlendirmek" eğiliminde beri geçmişte kabul edilen tekniklere göre uzun dönem sonuçlarını veriyor.
Ameliyattan önce Op.Dr.Alper Bayraktar boyun anatomisini, yağ konsantrasyonu, kas ve deri gevşemesi derecesini değerlendirmek için hastayı muayene edecek, hem de bantları platysmal ve yağ birikimlerini tespit edecektir.
Boyun germe estetiği ameliyatları nasıl yapılmaktadır?
Boyun germe amelyatında kulak önünden kulak memesine uzanan, oradan da kulak arkasında dönen bir kesi yapılır. Yüz ve boyun derisi serbestleştirilir. Mimik kaslarının ihtiva eden yüzün yumuşak dokusu dikişler ile yukarı doğru asılır. Derinin fazlası çıkartılarak kulak önü ve arkasındaki kesiye dikilir. Çene altında gıdı bölgesinde yağ toplantısı varsa liposuction ile alınır. Boyun bölgesindeki dikine bantlar çene altından yapılan 3-4 cm’lik bir yatay kesi ile serbestleştirilir ve birbirlerine dikilerek boyunda bir iç korse oluşturulur. Boyun derisindeki sarkma alt çenesi küçük ve geride olan kişilerde daha erken yaşlarda belirgin hale gelir. Çene ucuna konulan protezler ile çenenin belirginleştirilmesi boyun germe işlemi sırasında yapılabilir. Böylece yüz profili de restore edilmiş olur. Ameliyat genel anestezi altında yapılmaktadır. Boyun germe dışında yüzün diğer bölgelerine de müdahale edildiği için ameliyat süresi 5 ile 7 saat arasında değişir.
Boyun Germe Ameliyatı öncesi nelere dikkat edilmelidir?
Boyun germe ameliyatı öncesi kanamayı arttırma ihtimali olan aspirin benzeri ilaçlar kesilmelidir. Sigara kullanımı ameliyattan 3 hafta önce kesilmelidir. Saçlar ameliyat sonrası 1 ay boyanamayacağı için 1 hafta önceden boyatılabilir. Saçların uzun tutulması ameliyat sonrası kullanılan pansumanları gizlemek açısından faydalı olacaktır.
Boyun germe ameliyatı sonrası belirgin iz kalır mı?
Genellikle kullanılan özel dikiş ve pansuman malzemeleri ile oluşacak izler en aza indirilir. Cerrahi kesiler doğal deri kıvrımları boyunca yapıldığından, kulak arkasında ve saçlı deri içinde gizlendiğinden pek göze çarpmazlar. Eğer aşağıda anlatılan komplikasyonlar (Kanama, enfeksiyon, sıklıkla sigara kullananlarda görülen deri kayıpları) gelişirse yara iyileşmesi gecikeceğinden tedavi gerektiren izler kalabilir.
Boyun Germe Ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Boyun germe ameliyatından 1 gün sonra kulak araksından alandaki sıvıların toplanmasını önlemek üzere konulan dren alınır. Ameliyat sonrası buz uygulaması iyileşme sürecini hızlandırır. Ameliyatı 2. günü taburcu olunur. Taburcu olurken giymek üzere bir güneş gözlüğü getirilebilir. 1 haftada yüz ve göz kapaklarındaki dikişler alınır. 10. günde saç içindeki metal dikişler alınır. Ameliyattan 2 gün sonra banyo yapılabilir. Yüzde yaklaşık birkaç hafta içinde düzelen bir hissizlik olması normaldir. Makyaj yaparken, saçlarınızı tararken kibar hareketler kullanın. En azından iki hafta seks ve ağır ev işleri gibi ağır egzersizlerden kaçınmalı, birkaç ay için alkol, buhar banyosu ve sauna gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır. Güneş koruyucu kremlerin 6 aya dek düzenli olarak kullanılması gerekir. Şişlik ve morluklar 3 haftada ortadan kalkar. Genellikle 2. haftada işe dönüş yapılabilir.
Boyun germe ameliyatının riskleri nelerdir?
Kanama: Seyrek olmakla birlikte, boyun germe operasyonu sırasında ya da sonrasında kanama problemi ile karşılaşılabilinir. Operasyon sonrasında kanama olursa, acil drenaj tedavisi veya kan transfüzyonu gerekebilir. Kanama riskini artırmaları nedeni ile operasyonun on gün öncesinden, aspirin ve benzeri ilaçların kullanımı durdurulmalıdır. Tıbbi kontrol altında olmayan hipertansiyon da operasyon sırasında ya da sonrasında kanamaya neden olabilir. Deri altına kanama, iyileşmeyi geciktirebilir ve kötü iz kalmasına neden olabilir.
Enfeksiyon: Bu ameliyat sonrasında enfeksiyon genellikle beklenmez. Nadiren de olsa, enfeksiyon gelişecek olursa, ek antibiyotik tedavisi veya cerrahi müdahale gerekebilir.
Kötü iz kalması: Her ne kadar cerrahi müdahale sonrasında iyi bir yara iyileşmesi beklenirse de, bazı genetik özellikler, enfeksiyon ya da sigara kullananlarda rastladığımız deri kayıpları nedeniyle izler oluşabilir. Bu izler için ek tedaviler gerekebilir.
Sinir hasarı: Yüz germe operasyonu sırasında motor ve duyu sinirleri hasar görebilir. Yüz germe operasyonu sonrasında yüz hareketlerinde zayıflık veya kayıp olabilir. Sinir hasarı, yüzdeki hareketlerde ve duyuda, geçici veya kalıcı kayba neden olabilir. Bu tip hasarlar zamanla iyileşebilir. Yüzün, boynun ve kulak bölgesinin duyu sinirlerinin hasarı geçici veya kalıcı uyuşukluğa neden olabilir. Ağrılı sinir çok nadirdir.
Saç kaybı: Ameliyat sırasında derinin yukarı çekildiği bölgelerde saç kaybı olabilir. Bunun olup olmayacağı önceden bilinemez.
Uzun süreli etkiler: Yaşlılık, kilo alımı veya kaybı, güneşte kalma ve diğer bazı şartların sonucu olarak, yüzde bunları izleyen değişikler olabilir. Yüz germe ameliyatı yaşlanmayı durdurmaz, ya da yüzün ve boynun gerginliğini sürekli olarak sağlamaz. Yüz germe ameliyatının sonuçlarını koruyabilmek için gelecekte yeni ameliyatlar ve tedaviler gerekebilir.
Boyun Germe Estetiği Öncesi Sonrası
Op. Dr. Alper Bayraktar, boyun estetiği operasyonları, çene altı ve gıdı bölgesi yağ aldırma ameliyatları boyun bölgesinde gevşeyen, kırışan ya da fazla yağ dokusu sebebiyle gıdık oluşan noktalara farklı estetik işlemlerle çözümler üretilebiliyor.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34