BURSA ESTETİK® Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Bayraktar☎ 0224 233 5700 
Hemen Arayın Online Randevu

Liposuction ile yağ aldırma fiyatları

Liposuction ile Yağ Aldırma Fiyatları 2017 | Liposuction | Lazer Lipoliz Fiyatları  | Liposuction fiyatları | Liposuction Ücreti | Liposuction Yağ aldırma fiyatları | yağ aldırma fiyatları İstanbul | Liposuction fiyatları, yağ aldırma bursa estetik, istanbul estetik

Liposuction fiyatları, liposuction yağ aldırma ücretleri ve bölgesel yağ aldırma hakkında detaylı bilgilendirme randevu ve fiyat bilgisi için Bursa ve İstanbul' daki estetik merkezlerimiz de liposuction yağ aldırma ameliyatı yapılmaktadır.

Liposuction Yağ aldırma Fiyatları

YAĞ ALDIRMA LİPOSUCTİONYağ Emme (Liposuction) - Bursa Estetik

Liposuction, vücuda yeni şekil vermek amacıyla, yağların vakumla emilmesi işlemidir. Bu işleme Body Sculpturing, Body Counturing, Liposhaping gibi isimler de verilmektedir.

Liposuction ameliyatı genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılır ve emilecek yağın miktarına bağlı olarak 1–4 saat arasında sürebilir. Vücudun çeşitli yerlerinde gizli kalacak 0,5 mm'lik kesilerle yağ tabakasına girilerek yağlar emilir.

Liposuction (Yağ Aldırma) sonrası özel korseler giydirilir. Hastalar genellikle aynı gün veya ertesi gün taburcu edilir. Korsenin altı hafta kadar giyilmesi önerilmektedir.

Liposuction nasıl gerçekleştirilir?

Liposuction, vücudun doğal kırışıklıkları ve kontürleri içine gizlenmiş küçük, göze çarpmayan kesiklerden geçirilir. Fazla yağ gevşetmek için bu kesiklerden ince bir içi boş tüp veya kanül yerleştirilir. Çıkarılan yağ daha sonra kanüle bağlı cerrahi bir vakum veya şırınga kullanarak vücuttan emilir.

Liposuction ne kadar güvenilirdir?

Mevcut dünya çapındaki deneyimlerine göre yaratılan liposuction inanılmaz derecede güvenlidir. Liposuction'ın en tehlikeli yanı, tek bir günde çok fazla liposuction yapma riskini görmezden gelen uygulayıcılardır.

Liposuction maliyeti nedir?

Liposuction için ücret genellikle kaç alanın liposuction tarafından tedavi edildiğine bağlıdır. Tek bir alan liposuction tarafından tedavi edildiğinde, ücret birden çok alanı tedavi altındakinden daha az olur.

Liposuction iyileşme süresi ne kadardır?

Genel anestezi uygulandığında, hastalar genellikle evden atılmadan önce bir ila üç saatlik post-anestezi gözlemlerini gerektirir. Çoğu hasta, liposuction işleminden yaklaşık iki gün sonra masa tipi bir işe geri dönebilir.

Liposuction (Yağ Emme) Sıkça Sorulan Sorular

Liposuction nedir?

Liposuction, şaşırtıcı derecede basit bir prosedürdür. Liposuction, cilt ile kas arasında bulunan aşırı miktardaki yağ birikimlerini gidermek suretiyle vücudun konturunu iyileştiren bir cerrahi tekniktir. 
 
Liposuction, vücuttaki yağların emilmesi işlemidir. Zayıflama değil vücut şekillendirme için kullanılan bir estetik cerrahi operasyondur.

Liposuction (Yağ Aldırma) kimlere yapılmalıdır?

Liposuction, egzersiz ve düzenli diyet programına rağmen, istenilen cevabı alamayan bu inatçı yağ birikintilerinin olduğu kişilerde uygulanmaktadır. Unutulmamalıdır ki vücut hatlarının düzeltilmesi için yapılan liposuction kesinlikle bir zayıflama operasyonu değildir.

Liposuction ameliyatı nasıl yapılır?

Liposuction ameliyatı genel anestezi veya lokal anestezi altında yapılabilir. Alan büyüdükçe lokal anestezi şansı azalır. Emilecek yağın miktarına bağlı olarak 1-4 saat kadar sürer. Vücudun çeşitli yerlerinde gizli kalacak 0.5 mm'lik kesilerle girilerek yağ emilir.
 
Liposuction (Yağ Aldırma) sonrası özel korseler giydirilir. Genel anestezi altında yapılıyorsa 1-2 gün yatırıldıktan sonra taburcu edilir. Korsenin altı hafta kadar giyilmesi önerilir.

Liposuction Öncesi Sonrası

Liposuctin öncesi ve sonrası

Liposuction Sizin İçin Doğru Seçim mi?

Liposuction Sizin İçin Doğru Seçim mi?

İyi durumda ve sağlıklı olmanız bile, lokalize yağ depolamalarından dolayı orantısız konturlara sahip olabilirsiniz. Bunlar genellikle kilo kontrolü veya fitness eksikliği yerine kalıtım veya aile özelliklerinden kaynaklanır ve onlar için çok fazla diyet ve egzersiz yapamaz. 

Sıkı ve iyi orantılı bir vücut genellikle sağlık ve canlılığın bir işaretidir, bu yüzden aşırı görüntüsünün aşırı yağ dokusu birikimlerinden de olumsuz etkilenebilir. 

Liposuction , aynı zamanda lipoplasty veya emme lipectomy denilen vücudun ince ve yeniden şekillendirmek belirli alanlarda lokalize veya bölgesel aşırı yağ dokusu cerrahi olarak çıkarılması işlemidir.

Liposuction tek başına yapılan, ya da böyle bir şekilde prosedürleri ile birlikte olabilir facelift , erkek ya da dişi göğüs küçültme veya karın germe . Lipo, alt gövde, kalçalar, uyluklar, dizler, buzağılar ve ayak bileklerini geri çağırmak için kullanılabilir; böylece daha inceltilmiş ve daha iyi orantılı bir şekil elde edilir. Aynı zamanda çift çene, yağlı üst kol, sevgi kolları ve karında fazla yağ tedavi edilebilir. Hedeflerinizi ve beklentilerinizi ifade etmek için ilk adımımız, kurul onaylı plastik cerrahımızla istişarede bulunmalı ve tüm seçeneklerinizi öğrenmelisiniz.

Liposuction ameliyatının riskleri nelerdir?

Yağ alınan bölgelerde şişlikler - morluklar ve uyuşukluk olabilir. Bunlar kendiliğinden düzelir.

Liposuction işleminden sonra en önemli komplikasyon yağ alınan bölgelerde engebeli bir görüntü oluşabilmesidir. Bunun iki önemli nedeni vardır. Bunlardan biri, kişinin ameliyat sonrası büyük miktarda kilo alıp vermesidir. İkincisi de bu işlemin deneyimsiz bir uzman tarafından yapılmasıdır. Fakat bu komplikasyon çözümsüz değildir. Bir takım rötuş işlemleri ile giderilebilmektedir.

Emboli çok düşük bir ihtimalle olabilen önemli bir problemdir. Özellikle çok miktardaki yağ alımlarında ve bunun için özellikle riskli sayılabilecek (varisli hastalar, yaşlı hastalar) kişilerde karşılaşılabilecek bir komplikasyondur.
 
Konusunda yeterince uzmanlaşmış kişilerin yaptığı liposuction' dan sonra bu komplikasyon neredeyse artık gözükmemektedir.
 
Liposuction hangi bölgelere yapılır?
 
Liposuction vücutta yağ birikimi olan hemen her bölgeye uygulanabilse de en çok karın, kalça, uyluk, diz-iç, üst kol gibi vücut bölgelerine yönelik işlemler talep görmektedir.
 
Liposuction bir ameliyat mıdır?
 
Liposuction bir ameliyattır. Diğer tüm estetik cerrahi operasyonlar gibi tam donanımlı ameliyathane ortamında gerçekleştirilmelidir.

Ameliyatsız liposuction nedir?

Günümüz sağlık uygulamalarının bazıları reklam amaçlı olarak gerçekte liposuction ile ilgili olmamalarına rağmen ameliyatsız liposuction teknikleriymiş gibi tanıtılmakta ve sunulmaktadır. Liposuction başlı başına bir ameliyattır. Liposuction’un ameliyatsızı olmaz. “Ameliyatsız Liposuction” demek başlı başına bir aldatmacadır.

Liposuction uygulaması sırasında hasta ağrı acı hisseder mi?

Liposuction, uygulama yapılacak bölgenin genişliği ve bölge sayısına bağlı olarak genel ya da lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bu nedenle liposuction yapılan hasta uygulama esnasında hiçbir acı ve ağrı hissetmez.

Liposuction için genel mi yoksa lokal anestezi mi gerekir?

İşlem sınırlı bir bölge için yapılacaksa lokal anestezi (bölgesel uyuşturma) ile yapılır. Birden fazla bölgede çalışılacak ve / veya çok miktarda yağ alınacaksa genel anestezi altında operasyon gerçekleştirilir.

Liposuction öncesinde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Eğer sigara kullanımı söz konusuysa iyileşme sürecine olumlu katkı sağlamak için operasyon öncesi ve sonrası dönemde kullanmamak gerekir. Ayrıca operasyon öncesinde kan sulandırıcı vb. düzenli kullandığınız bir ilaç var ise; bunu mutlaka hekiminizle paylaşmanız gerekir.

Liposuction operasyonu ne kadar sürer?

Operasyonda süre çalışılacak bölgenin durumuna, emilecek yağ miktarına, kullanılan tekniğe ve uygulanacak anestezi yöntemine göre değişmektedir. En sağlıklı yanıtı muayeneniz gerçekleştikten sonra hekiminiz söyleyecektir.

Liposuction operasyonu sonrası ağrı olacak mı? 

İşlem yapılan bölgeye göre liposuction ameliyatı sonrasında bir miktar ağrı, yanma ve acı hissedilebilir. Ancak hissedilse bile minimal olup basit ağrı kesiciler ve istirahat ile kolaylıkla kontrol altına alınabilmektedir.

Liposuction operasyonundan sonra iz kalır mı? 

Liposuction ameliyatından sonra başlangıçta belli olan izler size rahatsızlık vermeyecektir. Zamanla da belli belirsiz bir hal alacaktır.

Liposuction için yaş sınırı var mıdır? 

Liposuction beden gelişimini tamamlamış herkese yapılabilmekle beraber 18 yaşından küçükler için yasal zorunluluk gereği ailelerinin onayı gerekmektedir. Ayrıca kişinin her hangi bir sağlık problemi olmadığı ve ya operasyona engel bir durum söz konusu olmadığı sürece üst yaş sınırı yoktur.

Liposuction sonrası sonuç kalıcı mıdır? 

Liposuction sonrası yağ hücrelerinin sayısında azalma görülür ve bu hücrelerin kendini tekrar yenilemesi söz konusu değildir. Hasta kilosunu muhafaza ettiği takdirde sonuç kalıcıdır. Ancak aşırı kilo alıp verildiği takdirde; kalan hücreler yağ depolamaya devam ederek hacimlerini arttırdıkları için eksilen hücrelerin hacimsel olarak yerini alabilirler.

İlerleyen zamanda aynı bölgeye tekrar liposuction yapılabilir mi? 

Daha önce liposuction uygulanmış bölgede yeniden birikim olursa ve /veya bir düzensizlik olması durumunda kolaylıkla tekrar yapılabilir.

Liposuction nedir?

Yağ Emme (Liposuction) ve Vücut Şekillendirme

Liposhaping, Liposculpturing veya Body Counturing olarak da adlandırılan Liposuction, vücut hatlarındaki orantısız çıkıntıları gidermek amacıyla, belli bölgelerde toplanan yağların vakumla ve özel metal kanüller kullanılarak vücuttan emilerek uzaklaştırılması işlemidir.

Liposuction nasıl yapılır?

Liposuction uygulanacak bölgenin uygun noktalarından yapılan 3-5 mm'lik kesilerden yağ dokusu içerisine sokulan ve özel bir hortum aracılığı ile vakum cihazına bağlı özel metal kanüllerin ileri- geri hareketleriyle yağ dokuları bölgeden uzaklaştırılır. 2 ile 5 mm çaplarında olan bu kanüllerin uçları künt olup, uç yanlarında bulunan deliklerden yağlar alınır. Amaç söz konusu bölgelerdeki aşırı birikim yapan yağ dokularının yapmış olduğu çıkıntıları yok ederek vücut hatlarını orantılı ve mütenasip yani estetik bir görünüme kavuşturmaktır.

Liposuction işlemi vakum cihazı kullanmaksızın büyük enjektörler ile, pistonlarına uygulanan stoperler aracılığıyla oluşturulan vakum sayesinde elle de yapılabilir. İşleme başlamadan önce yağ dokusu içerisine özel bir solüsyon enjekte edilir. Bu sayede kanama olmaksızın ve daha kolay liposuction yapılabilmektedir. İçerdiği lokal anestezik madde nedeniyle girişim sonrası erken dönemde ve girişim sırasında oluşacak ağrı engellenmektedir. Bu yöntem "ıslak teknik" ya da "tümesan tekniği" olarak adlandırılmaktadır.

Önceleri uygulanan kuru teknik artık günümüzde tamamen terk edilmiştir. Ultrasonik titreşimler ile önce yağların yumuşatılıp daha sonra liposuction işleminin yapıldığı  "ultrasonik liposuction" adı verilen bir yöntem de mevcuttur. Ancak bu yöntemin gerekliliği konusu bizzat kullanıcıları tarafından tartışılmakta ve giderek daha az kullandıkları kendileri tarafından da ifade edilmektedir.

Liposuction ameliyatı eğer tek ve küçük alanlarda yapılacaksa lokal anestezi, çok ve geniş alanlarda yapılacaksa genel anestezi altında gerçekleştirilir. Operasyon süresi yapılacak alanın sayısına ve genişliğine bağlı olarak 1 ile 4 saat arasında değişir.

Liposuction nerelere uygulanır?

liposuction karınBayanlarda: Kolların arka-iç kısımları, kalça, basen, uyluk (üst bacak) üst -iç kısımları, karın ve belin yan kısımları, dizlerin iç yanları, dizüstü iç ve dış bölgeleri ile ayak bileği iç ve dış kısımları, gıdı bölgesi ile kulakların alt-ön bölgesi, diğer bölgelere göre daha fazla yağ toplanması görülebilen bölgelerdir.  Bu işlem ile bu bölgelerdeki çirkin görünüme neden olan çıkıntılar giderilir.

Erkeklerde: Daha çok göbek çevresi, karın, belin yan kısımları ve meme bölgesinde diğer bölgelerden fazla yağ birikimleri görülür. Bazen gıdı, kulak önü-altı ve ense bölgelerinde de liposuction gerektirecek kadar yağ birikimleri olabilmektedir.

Vücutta tek olarak(lipom) veya yaygın çok sayıda kitle şeklinde(lipomatozis) görülebilen yağ bezelerinin tedavisinde de liposuction tekniğinden yararlanılabilmektedir.

Liposuction uygulanan bölgede eğer deride engebeli bir görünüme neden olan sellülitler de varsa bunlar da büyük ölçüde ortadan kalkar fakat liposuction uygulanmayan bölgelerdeki selülitler devam eder. Sadece selülit gidermek amacıyla liposuction tavsiye edilmez.

Liposuction kimlere yapılır?

Liposuction bir zayıflama yöntemi değildir. Kilosu normal ya da normalden biraz fazla olan ve fakat vücudun belli bölgelerinde diğer bölgelere göre daha fazla yağ birikimi gözlenen kişiler liposuction için en ideal adaylardır. Bu yağ birikimlerinin dışarıya doğru yapmış olduğu çıkıntılar vücut estetiğini bozmakta ve kişilerin ruhsal durumu üzerinde çok olumsuz etkiler yaratabilmektedir.

Yukarıda sayılan bölgelerde görülen yağ birikimleri kişi ne kadar diyet ve ne kadar spor yaparsa yapsın kaybolmazlar. Çünkü bu bölgelerdeki yağ dokuları karakter olarak diğer bölge yağ dokularından farklıdır. Kişi kilo aldığı zaman diğer bölge yağ dokularına göre daha çok yağ depoladıkları halde kilo verirken depoladıkları yağı muhafaza ederler. Bu kısır döngüyü kırmanın yolu liposuction operasyonudur.

Liposuction kimlere yapılmaz?

liposuction KARINAşırı kilolu kişilerde zayıflama amacıyla liposuction'dan fayda ummak gerçekçi değildir. Doğumlardan sonra karında meydana gelen çatlak ve sarkmaların giderilmesi için de liposuction uygun bir yöntem değildir. Ancak doğum veya doğumlar yapmış olsa da karın derisinde çatlaklar ve sarkma oluşmamış ve fakat yağ birikintisi olan deri tonüsünü (gerginliğini) kaybetmemiş kişilere liposuction uygulanabilir.

Bir diğer deyişle deri elastikiyetini kaybetmemiş kişilerde liposuction ameliyatı ile elde edilen sonuçlar daha tatminkârdır. Genetik özelliği ya da yaşı nedeniyle deri diriliğini ve gerginliğini kaybetmiş kişilerde liposuction sonrası ortaya çıkabilecek sarkma ve buruşukluklar liposuction uygulaması için sınırlayıcı faktörlerdir. Böyle durumlarda sadece liposuction yetmeyebilir, beraberinde dermolipektomi dediğimiz fazla deri çıkarma işlemleri de gerekebilir.

Herhangi bir cerrahi girişim ve genel anestezi açısından risk teşkil edebilecek başka ciddi medikal problemleri olanlar örneğin kalp, karaciğer, böbrekler ve merkez sinir sistemini ilgilendiren kronik hastalıkları olan kişilerde liposuction ameliyatı sakıncalı olabilir. Böyle durumlarda ilgili uzmanlık dallarının konsültasyonuna ihtiyaç vardır.

Sigara içenlerle aspirin vb kan sulandırıcı ilaç kullananların hekimin öngöreceği makul bir süre önce bunları bırakması gerekmektedir. Ayrıca gebelik sırasında ve sonrası emzirme döneminde de liposuction yapılması uygun değildir.

Liposuction Ameliyatı sonrası dönem

Liposuction yapılan kişiler ameliyatın hemen bitiminde bu iş için özel olarak imal edilmiş olan korseler giydirilerek ameliyathaneden çıkarılır. Bu korseler sağladıkları elastik bası sayesinde liposuction alanında kanamanın önüne geçer, hematom ve seroma dediğimiz kan ve sıvı birikimlerini önler ve cildin tabana yapışmasını sağlayarak deri yüzeyinin daha düzgün şekillenmesine katkıda bulunur. Bu korselerin bir hafta süreyle hiç çıkarılmadan kullanılması gerekir. Daha sonra da aralıklı çıkarıp duş alıp korseyi yıkayarak tekrar giyme şeklinde en az üç hafta daha kullanması tavsiye edilir. Bu süre iki aya kadar uzatılabilirse daha da yararlı olacaktır.

Girişim sonrası dönemde liposuction yapılan alanda ve çevresinde bir miktar ödem ve morluklar görülmesi kaçınılmazdır. Bunlar 6-8 hafta içerisinde büyük ölçüde geriler. Kalan az miktardaki şişlik ise daha yavaş gerileme gösterir. Nihai sonuç ortalama altı ay sonunda ortaya çıkar. Girişim sonrası üçüncü haftadan itibaren başlamak üzere uygulanacak olan lazerli vakum masajı (triactive) ve ozon sauna uygulamaları nihai sonucun daha kısa sürede ve daha istenilen şekilde ortaya çıkmasına çok büyük katkı sağlar. Bu uygulamalar bölgenin kan ve lenf dolaşımını artırarak ve ciltte sıkılaşma sağlayarak bu etkiyi gösterirler. Bu nedenle bu iki uygulamayı liposuction yaptığımız hastalarımıza ısrarla önermekteyiz.

Liposuction ameliyatı yapılmış hastalar genellikle 4-6 saat gözlendikten sonra genel durumu stabil ise ayağa kaldırılır, klinik içinde gezdirilip dolaştırılır, sıvı gıdalar verilir ve herhangi bir problem gözlenmezse aynı gün içerisinde taburcu edilir. Nadiren 1-2 gün klinikte yatırılarak gözlemek gerekebilir.

Comments   

+1 #8 liposuctionfahrettin koca 2018-12-28 07:55
iyi gunler sadece göbek bölgesi liposuction ameliyati icin fiyat alabilir miyim erkek için
Quote
-2 #7 Yağ aldırmaZeynep 2018-07-29 21:14
Basen ve iç bacak bölgesi yağ aldırma fiyatlarını öğrenebilir miyim
Quote
-4 #6 RE: Liposuction ile yağ aldırma fiyatları Zeynep 2018-07-29 21:13
Basen iç bacak yağ aldırma fiyatlarınızı öğrenebilir miyim
Quote
+1 #5 RE: Liposuction ile yağ aldırma fiyatları Seda sevinç 2017-08-15 18:22
İç bacaklarımda asırı yağlanmadan dokayı formsal bozukluk mevcut.liposuction fiyatlarınızı ögrenebilirmiyim
Quote
-2 #4 RE: Liposuction ile yağ aldırma fiyatları Seda sevinç 2017-08-15 18:21
İç bacaklarımda aaşıı yaglanmadan dolayı formsal bozukluk var.liposuction fiyatlarını ögrenebilirmiyim
Quote
-3 #3 RE: Liposuction ile yağ aldırma fiyatları Guest 2017-06-09 20:03
Karin popo ve bacak komple yag Alma fiyatlari sorcaktim....lütfen
Quote
+14 #2 Yağ Aldırma FiyatlarıSerpil karakulak 2017-02-06 12:42
Yurt dışından geliyorum. Karnımdan yağ aldırmak istiyorum. Fiyatlarınızı öğrenmek istiyorum.
Quote
-4 #1 Yağ Aldırma FiyatlarıPınar Says 2017-02-06 12:40
lazerli vakum masajı(triactive) ve ozon sauna uygulama fiyatları hakkında bilgi alabilir miyim?
Quote

Add comment


Op.Dr.Alper Bayraktar

Bizi takip etmeye devam edin. Yeniliklerimizden ilk önce siz haberdar olun.

SOSYAL MEDYA:

    

Bursa Estetik

Lütfen daha iyi bir hizmet için bilgi almak istediğiniz konularda bizimle irtibata geçin::
  info (@) bursaestetik.com.tr
  +90 224 233 57 00
  +90 224 233 58 00
 © Design Bursa Web Tasarım

© Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif operasyonlar hakkında yanıltıcı ve kulaktan dolma bilgilerden arındırılmış, dünya tıp literatürü göz önünde bulundurularak hazırlanmış bilimsel bilgileri bulabileceğiniz bu sitede Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Bayraktar aklınıza takılabilecek her türlü soruya kendi tıbbi ve etik  anlayışı doğrultusunda cevap vermeye çalışmıştır.

Bu sitede okuyacağınız tüm yazılar Op. Dr. Alper Bayraktar tarafından bizzat kaleme alınmış kişisel görüşleri de içermektedir.

Site telif hakları yasalarınca korunmaktadır ve içeriğin sahibinden habersiz kopyalanması, dağıtımı ve değiştirilmesi yasal  süreçleri başlatacaktır. Telif hakları ihlali durumunda site içeriğini kopyalayanlar tüm bu koşulları kabul etmiş sayılırlar.